This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Dinara Kasko & Jose Margulis. Εκεί που η αρχιτεκτονική συναντά τις Τάρτες! 

//Dinara Kasko & Jose Margulis. Εκεί που η αρχιτεκτονική συναντά τις Τάρτες! 
­

Dinara Kasko & Jose Margulis. Εκεί που η αρχιτεκτονική συναντά τις Τάρτες! 

Dinara Kasko

Ντιναρά Κάσκο

Where arcitecture & meets tarts!

Εκεί που η αρχιτεκτονική συναντά τις Τάρτες!  

 
Αυτές οι τάρτες έγιναν για το νέο τεύχος του περιοδικού SoGood. Το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον José Margulis, καλλιτέχνη από το Μαϊάμι, ΗΠΑ, ο οποίος κατασκευάζει γλυπτά με γεωμετρική αφαίρεση χρησιμοποιώντας κινητική τέχνη. Δημιουργεί διαφορα τρισδιάστατα γλυπτά, οπτικές συνθέσεις πολύχρωμων πλαστικών φύλλων. Ο José λειτουργεί με καμπύλες μορφές, ογκομετρικές γεωμετρίες, διαφάνειες, έντονα χρώματα φιλτραρισμένα στο φως και παίζει με ατέλειωτους συνδυασμούς σε μια συνέχεια χρωματιστών στρωμάτων. Η μεγάλη ανησυχία του Margulis είναι η δημιουργία γεωμετρικών σχημάτων που σχεδιάζονται κυρίως με την αλλαγή της οπτικής γωνίας του θεατή συνοδευόμενη από τη φιλοσοφική αντίληψη, ότι όλα στη ζωή έχουν διαφορετικά επίπεδα αφηγηματικών και χωρικών αντιλήψεων.

These tarts were made for the new issue of SoGood Magazine. This work is the result of collaboration with José Margulis, an artist from Miami, USA who works with Geometric abstractionism and Kinetic art. He creates different 3D sculptures, visual compositions of colorful plastic sheets. José works with curved shapes, volumetric geometries, transparencies, intense colors filtered through light and plays with endless combinations in a continuum of colored layers. Margulis’ utmost concern is the creation of geometric shapes conceived mostly by changing the perspective of the viewer accompanied by the philosophical notion that everything in life has diverse levels of narrative and spatial perceptions.

Tart #1:
Streusel, almond cream, confit strawberry – red currant, mousse with white chocolate.

Sliced Cake
Sliced Cake

Προσπάθησα να μεταμορφώσω τις δημιουργίες του, από πλαστικό, αλουμίνιο και ακρυλικό, σε κάτι βρώσιμο, χρησιμοποιώντας βασικές τεχνικές και συστατικά. Ωστόσο, ήθελα να διατηρήσω το μήνυμά του. Θα έπρεπε να είναι μια εγκατάσταση-παρουσίαση όπου η τέχνη που δημιουργήθηκε από τον José Margulis μετατράπηκε από εμένα σε ένα βρώσιμο κομμάτι της τέχνης που θα καταναλωθεί αργότερα. Μεταμορφώσαμε το αντικείμενο της τέχνης σε κάτι βρώσιμο που θα χάνονταν αργότερα, με έμφαση στην εφήμερη τέχνη και την φευγαλέα ζωή μας.

I tried to transform his creations, made of plastic, aluminum and acrylic, into something edible, using basic techniques and ingredients. Yet, I wanted to preserve his message and feel. It had to be an installation-performance where the art was created by José Margulis and then transformed by me into an edible piece of art which would be later consumed – thus disappear. I was transforming the object of art into something edible that would later perish, while emphasizing the ephemeral art, its fleetingness in our life.

Sliced Cake

Όσο για τον ρόλο της τέχνης, πιστεύω ότι κάθε αντικείμενο που δημιουργούμε πρέπει να μεταδίδει στον παρατηρητή τις αρχές της ομορφιάς και της αρμονίας. Ο ρόλος μας είναι να είμαστε εκπαιδευτικοί της αισθητικής, αναπτύσσοντας συνεχώς τον εαυτό μας. Όσο πιο αρμονικά είναι τα πράγματα γύρω μας, τόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα που μπορεί να δημιουργήσουμε. Είναι μια καθολική αρχή της ζωής. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία πόσο καιρό διαρκεί η γνωριμία με την τέχνη. Ακόμη και αν είναι μερικές φορές φευγαλέα- όπως η κατανάλωση των κέικ μου! Η εμφάνιση και, φυσικά, η γεύση θα πρέπει να αφήσουν μια μόνιμη εντύπωση και να επεκτείνουν τα όρια του παρατηρητή για το τι μπορεί να είναι το «κέικ». Γενικά μου αρέσει να εκπλήσσω τους ανθρώπους!

As for the role of art, I believe that any object that we create should impart the observer with principles of beauty and harmony. Our role is to be educators of aesthetics, constantly developing our selves. The more harmonious things are around a person, the better the products she or he can create. It’s a universal principle of life. It absolutely does not matter how long the acquaintance with the art lasts. Even if it is sometimes fleeting – such as consuming my cakes. The appearance and, of course, the taste should leave a lasting impression and expand observer’s boundaries of what “cake” can be. I like to surprise people.

Tart #2:
Streusel, almond sponge cake, confit blackberry-blueberry, mousse with blackberry and mascarpone.

Sliced Cake
Sliced Cake
Sliced Cake

 

Εμπνευσμένη από τον Χοσέ, δεν έχασα χρόνο και ετοίμασα το 3D γλυπτό σοκολάτας με τα σχέδια του. Έχω φίλους που είναι τρελοί για διαφορετικές μηχανές και εργαλεία κοπής. Αυτοί οι ασταμάτητοι ενθουσιώδεις τύποι δημιούργησαν το δικό τους εργαστήριο στην πόλη μου, το Garage Hub. Προσπαθήσαμε να κόψουμε τις φέτες σε πολλά φύλλα κόκκινης και λευκής σοκολάτας. Λειτούργησε εξαιρετικά καλά. Μόλις ολοκληρώθηκε η κοπή, συναρμολογήσαμε τα κομμάτια και βάλαμε τη σύνθεση πάνω από το τάρτα. Τι εκπληκτικό αποτέλεσμα! Ήταν μια μαγική συνεργασία τριών καλλιτεχνών: ένας γλύπτης, ένας μηχανικός και ένας chef ζαχαροπλαστικής – ο καθένας μας ένας καλλιτέχνης στο δικό του πεδίο.

Inspired by José, I wasted no time and made the 3D chocolate sculpture by his drawings. I have friends who are crazy about different machines and cutting tools. These unstoppable enthusiasts created their own workshop in my city called Garage Hub. We tried to cut out the slices from many sheets of red and white chocolate. It worked extremely well. Once the cutting was done, I assembled the pieces and put the composition on top of the berry tart. What an amazing result! It was a magical collaboration of three artists: a sculptor, an engineer and a pastry chef – each of us an artist in their own domain.

Tart #3:
Streusel, almond sponge cake, cherry confit, yogurt mousse.

Sliced Cake
Sliced Cake

Tart #4:
Chocolate streusel, chocolate sponge with raspberry beer, raspberry confit, Valrhona chocolate mousse with raspberry beer and meringue.

Sliced Cake
Sliced Cake

“It’s a dream collaboration project. Can’t think of a better cross discipline one.” – José Margulis

Don’t miss more amazing works of this artist:
www.jmargulis.com
J.margulis Instagram.com

José Margulis
Kinetic Art

 

http://www.dinarakasko.com/geometrical-kinetic-tarts/

 

By |Ιούλιος 30th, 2018|Creative|Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Dinara Kasko & Jose Margulis. Εκεί που η αρχιτεκτονική συναντά τις Τάρτες! 

About the Author: